truth is rarely pure and never simple

.

Friday, November 21, 2008

ΤΕΥΧΟΣ 1- ΤΟ ΒΟΥΚΩΛΙΚΟ «ΔΡΑΜΑ»

Όταν είσαι βυθισμένος στα σκατά μέχρι το λαιμό δεν μένει παρά να τραγουδήσεις.

Ως λογοτεχνικός όμιλος, βάλαμε μπροστά τούτο το εξάμηνο την έκδοση ενός εντύπου που θα μίλαγε στον φοιτητόκοσμο κάπως διαφορετικά. Η αξίωση μας δεν ήταν ιδιαίτερη, άλλωστε, υπαγορεύτηκε από την λογική τάξη πραγμάτων: ένας όμιλος του πανεπιστημίου που’ χει τα γραφτά και τις ιδέες για προσφιλή του εργαλεία, φέρει το αυτονόητο δικαίωμα να κυκλοφορεί το δικό του γραπτό έντυπο.
Η επιθυμία αυτή, εκφράστηκε στις διαδικαστικές συναντήσεις των ομίλων και ακολούθως, καταβλήθηκε προϋπολογισμός στη Συντονιστική, ο οποίος επεξηγούσε και τους λόγους έκδοσης του Βουκώλου. Δεν περιμέναμε ασφαλώς, υποδοχές μετά βαϊων και κλάδων, ωστόσο, τα διαδικαστικά παρατράγουδα που ακολούθησαν μας απέδειξαν ότι για την Φεπάν οι όμιλοι δεν εκλαμβάνονται ως φορείς δημιουργικότητας και διακίνησης ιδεών ενώ κάθε νέα προσπάθεια θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της από μόνη της, λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης που καθώς φαίνεται έχει χτυπήσει και τα ταμεία μας.
Το να ακούς αποδοκιμαστικά σχόλια από μέλη της οικονομικής, περί άχρηστων που κάθονται και γράφουν ή να εισπράττεις τοίχους και ωραιότατα ΟΧΙ από φοιτητές, που εκτός του ότι είναι εκλελεγμένοι «εκπρόσωποί» μας, προερχόμενοι από τις δύο μεγάλες παρατάξεις του πανεπιστημίου και προασπιζόμενοι τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, φαίνεται πως αποφασίζουν δυναμικά και για το πόσα χρήματα θα πάρει ο κάθε όμιλος, γιατί θα τα πάρει, πώς θα τα πάρει και πάει λέγοντας, καθιστά το πράμα σαφές.Ο «πούστης ποιητής Χριστιανόπουλος», οι ‘άχρηστοι’ που γράφουν, η αναβάθμιση της Φοιτητικής, το μηδέν εις το πηλίκον για ένα όμιλο που δεν έχει την χρήσιμη και αποτελεσματική ύπαρξη ενός άλλου πολιτικού ή κοινωνικού συνόλου μας αφήνουν με την εντύπωση ότι εδωπέρα κανένας δεν ξέρει να διαβάζει, να γράφει, να συζητά ή να διαλέγεται και πόσο μάλλον να ασχολείται με πράγματα που τον αφορούν χωρίς να’ χει άλλες σκοπιμότητες.
Ερχόμαστε λοιπόν και ρωτάμε: που στο διάολο δόθηκε το φετινό κονδύλι και με ποια κριτήρια διαμοιράστηκε; Ως όμιλος ζητήσαμε 800 ευρώ (εκ των οποίων τα 200 ήταν για άλλους σκοπούς) και όπως προαναφέρθηκε βρήκαμε μπροστά μας δριμύτατα ΟΧΙ.
Εδώ και ένα μήνα λοιπόν, ψάχνουμε συνεχώς χορηγούς με σκοπό να μας δοθούν κάποια χρήματα για να εκδώσουμε την φυλλάδα, κάτι που ούτως ή άλλως θα γινόταν, με μια ώθηση ωστόσο και από το ταμείο της Φεπάν. Όπως και να χει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και το έδαφος άρχισε ήδη να στρώνεται. Προς το παρόν, εντελώς πληροφοριακά, αναφέρουμε πως το τεύχος αυτό που κρατάτε στα χέρια σας βγήκε με έξοδα του ίδιου του συμβουλίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ.

No comments:

Post a Comment